Arpa Flake ve Mısır Flake(Yemlik)

Arpanın dikey taşıyıcı pişirme kazanlarında (130-150 C) ile pişirlmesi ve ezici silindirlerden geçirilmesi sonucu elde edilir ve taşıyıcı bantlar ile kurutma ünitesinde(sıcak-soğuk hava kurutma) kurutma işleminin gerçekleştirilmesinden sonra kullanıma hazır hale gelir.
Türkiyedeki tesislerde üretilen ARPA VE MISIR flakeler MERSİN limanından konteyner içi çuvallı olarak farklı ülkelerde faaliyet gösteren tüketicilere ulaştırılır.
NEDEN FLAKE TERCİH EDİLMELİ:
• Arpa ve Mısır içinde bulunan nişastasının sindirilebilirliliği artırılarak, hayvanların ; arpa ve mısırın enerjisinin tümünden faydalanması sağlar ve et-süt verimi %15-16 artar.
• Tahıldaki sindirim oranlarının artmasını sağlayarak %98 lere kadar sindirilebilirlik sağlamaktadır.
• Hayvanların metabolizmasında herhangi bir zarara neden olmadan daha fazla et ve süt artışı sağlamasının yanında büyüme hızını da arttırır. • Flake buhar yolu ile üretildiği için ürünün içerisinde toz, koçan,kavuz gibi yabancı maddeler barındırmaz bu da kalitenin artmasını sağlar.
• Flake 130-150 C lik buhar ile pişirildiği için herhangi bir mikrobiyolojik bulaşıklık ve kirlilik barındırmaz ürünü mikrop ve diğer materyallerden arındırıp steril hale getirir.
• Kırma ve ezmeye bağlı olarak aflatoksin gibi ciddi problemlerin görülme olasılığı hiç yoktur.
• Tahılların hayvan tarafından en fazla tüketilebileceği yöntemidir. İklim değişikliklerinde dahi hayvanlar tarafından tercih edilir.
• Lezzet ve kokusuyla hayvanlar tarafından tercih edildiğinden kuru madde tüketimini artırır bu da süt, et artışı ve hızlı büyümeyi beraberinde getirir.
• Karaciğerde glikoz üretimini artırdığından süt artışını olumlu etkileyerek %15’lere kadar süt artırımını sağlar.
• Lezzeti sebebiyle besi programlarında tüketimi artırır. Bu da %15 civarında günlük et alımı artışına sebep verir.
• Buzağılarda beslenmeye bağlı ishallerin önüne geçer. (0-2 ay)


ÜRÜNLER